Fursecuri „Dragobete”

24 februarie 2014   Altele

Un desert deosebit pe care-l poţi prepara pentru persoana iubită. Asigură-te că veţi avea o zi de Dragobete de poveste, pregăteşte-i o cină surpriză şi la desert încearcă aceaste fursecuri delicioase în formă de inimioară. Cu siguranţă succesul va fi garantat.

Ingrediente:

250 g făină 2 gălbenuşuri 70 g zahăr coajă rasă de lămâie 120 g unt 1 pungă fulgi de nucă de cocos gem de fructe

Mod de preparare:

Cerni făina. Faci o gropiţă în mijloc şi pui gălbenuşurile, untul rece, zahărul şi coaja de lămâie. Amesteci şi frămânţi un aluat omogen. Îl pui într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider jumătate de oră.

Încingi cuptorul. Întinzi aluatul cu un sucitor şi decupezi forme de inimioară sau după preferinţă. Pui hârtie de copt într-o tavă, aşezi formele de aluat şi le laşi la copt 10 minute. Apoi dai deoparte să se răcorească.

Pe biscuitele-bază pui un strat de gem de fructe. Aşezi deasupra cealaltă jumătate şi presezi uşor. Apoi presari pe fiecare prăjitură fulgi de nucă de cocos. Poţi servi după câteva ore de la preparare.

Mai multe