Fursecuri iepuraş
Pe lângă tradiţionala pască şi aromatul cozonac, poţi prepara pentru desert şi aceste fursecuri iepuraş, umplute cu cremă de zmeură.
De ce ai nevoie pentru fursecuri iepuraş
Pentru fursecuri
200 g zahăr
200 g unt
125 ml apă
500 g făină
1 lingură praf de copt
Pentru umplutură
200 g căpşuni
200 g unt
150 g zahăr
Cum se prepară fursecuri iepuraş
Pui zahărul, untul şi apa într-o cratiţă şi amesteci până se topesc şi se omogenizează. Dai deoparte şi laşi la răcorit, după care încorporezi făina şi frămânţi până obţii un aluat omogen. Împarţi aluatul în jumătate şi-l dai la frigider pentru trei ore. Întinzi două foi, nu foarte subţiri, din care decupezi iepuraşi. Îi aşezi în tavă şi-i dai la cuptor până se rumenesc uşor.
Pentru umplutură, pasezi căpşunile. Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. La final încorporezi piureul de căpşuni. Adaugă zahăr după gust şi lipeşte cu această cremă fursecurile. Dă-le la rece pentru câteva ore.
Sursa foto http://www.larecetadelafelicidad.com