Găluşte de cartofi umplute cu varză

10 septembrie 2015   Altele

Cine nu a gustat găluşte cu prune ori cu struguri ori cu caise? Azi îţi propunem o altfel de reţetă. Una de găluşte de cartofi umplute cu varză, la care îţi poţi invita toţi prietenii.

Găluşte de cartofi umplute cu varză - Ingrediente

1 kg cartofi albi 2 linguri arpagic tocat 600 g varză 1 ceapă 2 linguri unt sare piper 250 g făină 4 ouă 1 praf nucşoară 200 ml smântână 100 g caşcaval ras pătrunjel verde

Găluşte de cartofi umplute cu varză - Mod de preparare

Speli cartofii şi îi fierbi cu coajă în apă cu sare circa 25 de minute. Între timp, toci varza fideluţă şi o freci cu sare. Toci ceapa şi o căleşti în unt împreună cu arpagicul. Când devin sticloase, adaugi varza, torni puţină apă şi laşi să fiarbă la foc potrivit 15 minute. Condimentezi cu sare şi piper. Cureţi cartofii, îi dai prin maşina de tocat, îi amesteci cu două ouă, făina, sare, piper şi nucşoară. Dacă este nevoie, mai adaugi făină. Cu mâinile umede formezi găluşte, le fierbi în apă cu sare 10 minute, apoi le scurgi. Într-un vas termorezistent uns cu ulei, pui varza şi peste ea aşezi găluştele. Torni peste ele smântâna bătută cu două ouă, puţin pătrunjel verde tocat mărunt, piper şi nucşoară. Presari caşcaval ras deasupra şi coci în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute.

Mai multe