Găluşte de mămăligă cu brânză

27 aprilie 2015   Altele

Nu demult, am preparat clasica reţeta de mămăligă cu brânză şi smântână. Dar, m-am gândit că din mălai se poat face diverse minunăţii culinare, cum ar fi aceste găluşte de mămăligă cu brânză.

Găluşte de mămăligă cu brânză - Ingrediente

750 ml lapte 1/2 cub supă de pui 250 g mălai 70 g unt 2 ouă 4 linguri pudră pentru găluşte de cartofi sare 4 felii bacon 4 frunze de salată verde 250 g brânză de oaie

Găluşte de mămăligă cu brânză - Cum se prepară

Se pune laptele într-o cratiţă, pe foc mic, se dizolvă cubul de supă de pui în el şi când dă în clocot se adaugă mălaiul în ploaie. Se fierbe, amestecând constant, până se îngroaşă. Se dă deoparte, se adaugă 40 g de unt, se amestecă şi se lasă să se răcorească bine. Se pune mămăliga într-un castron, se adaugă treptat ouăle, pudra pentru găluştele de cartofi şi se omogenizează. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Se formează din compoziţia cu mămăligă un sul de 5 cm grosime, se taie în bucăţi şi fiecare bucată se modelează în găluşte de aproximativ 7 cm lungime. Se pun găluştele în apa clocotită şi se fierb încet 10 minute. Se scot într-o strecurătoare, se lasă să se scurgă bine şi se adaugă peste ele restul de unt topit. Se taie baconul fâşii şi se rumenesc într-o tigaie fără grăsime. Se spală frunzele de salată şi se usucă bine. Se aşază găluştele pe frunze de salată, se presară cu brânză şi cu bacon. Şi gata, ai obţinut cele mi bune găluşte de mămăligă cu brânză.

Mai multe