Gem de ananas

21 septembrie 2014   Altele

Pe lângă gemurile parfumate ale fructelor de sezon îţi propunem un desert cu aer exotic.

Ai nevoie de

› 1 kg ananas › 300 g zahăr › 1 lingură zeamă de lămâie › 1 baton scorţişoară › 3 cuişoare › 1 stea de anason

Cureţi ananasul de coajă şi de cotoare. Îl tai cubuleţe, îl storci, iar zeama o păstrezi într-un bol. Pui ananasul într-o crăticioară cu pereţii dubli, adaugi zahărul, zeama de lămâie, batonul de scorţişoară, anasonul, cuişoarele şi jumătate din cantitatea de zeamă. Laşi la fiert circa 60 de minute, până se îngroaşă, amestecând din când în când.

Dacă dulceaţa scade prea mult, mai poţi adăuga din zeama de ananas rămasă. Torni dulceaţa în borcane sterilizate, închizi ermetic şi laşi la răcit la temperatura camerei.

Mai multe