Gem de caise cu portocale

12 iulie 2018   Altele

Combinaţia de caise şi portocale este una excepţională pentru iarnă. Aroma de citrice îţi va învălui casa, mai ales dacă alegi să faci prăjituri cu această dulceaţă!

Timp de preparare: 1h

Dificultate: medie

Ai nevoie de

5 kg caise

2 portocale

2 kg zahăr

Speli bine caisele, le scoţi sâmburii şi le tai în 4. Cureţi portocalele de coajă şi de partea albă, apoi le faci cubuleţe. eci cele două compoziţii, adaugi un kg de zahăr şi pui amestecul pe foc.

Laşi să fiarbă 5 minute, amestecând continuu şi o dai deoparte. În timpul fierberii spumezi de câte ori este nevoie. După ce compoziţia s-a răcit o pui din nou pe foc.

Adaugi restul de zahăr şi mai fierbi alte 5 minute. După ce gemul s-a răcit, îl mai fierbi încă o dată 5 minute. Torni gemul în borcane sterilizate pe care le poţi păstra în debara.

Mai multe