Ghiveci de legume
Nu ai idee ce să mai pregăteşti la masa de prânz? Încearcă un ghiveci de legume proaspete. Gustul lor dulceag şi aromat te învăluie pe loc!
Ghiveci de legume - Ingrediente (4 porţii)
1 dovlecel mare 1 vânătă potrivită 500 g cartofi noi 1 ardei gras roşu mare 2 roşii mari piper roşu piper negru 5 căţei de usturoi 2 tije de praz sau 1 legătură ceapă albă 1 legătură pătrunjel 100 ml apă frunze de busuioc sare ulei
Ghiveci de legume - Preparare
Cureţi de coajă dovlecelul, cartofii, usturoiul şi prazul. Le speli şi le laşi la scurs. Speli roşiile, vânăta şi ardeiul gras. Le tai şi le îndepărtezi cotoarele. Vânăta o dai cu sare şi o laşi la scurs 15 minute.
Speli verdeaţa şi o laşi la scurs. Tai cartofii în patru şi îi pui la cuptor într-un vas cu ulei. Îi coci la foc mediu şi mai torni, din când în când, câte puţină apă (sunt gata când s-au rumenit).
Torni puţin ulei într-o tigaie mare şi rumeneşti restul legumelor (fără usturoi). Când sunt gata, adaugi usturoiul tăiat feliuţe, cartofii şi 100 ml de apă.
Condimentezi cu sare, piper roşu şi negru, după gust. Amesteci uşor şi laşi un pic la fiert în tigaie, cu capacul pus, pentru a permite aromelor să se combine. Dai deoparte şi decorezi ghiveciul în momentul servirii cu verdeaţă tocată.