Gogoşele cu cremă şi zmeură
Nu ne mai săturăm de zmeură! Iar perioada ei de invadat pieţele este scurtă, cu mult mai scurtă decât cea a căpşunilor ori a vişinelor. Aşa că încercăm să profităm la maximum de aceste fructe, folosindu-le chiar şi la prepararea diverselor prăjituri, cum este această reţetă de gogoşele cu cremă şi zmeură.
Gogoşele cu cremă şi zmeură - Ingrediente (20 bucăţi)
Pentru gogoşele 150 ml apă rece 50 g unt 60 g făină 1 lingură zahăr pudră 2 ouă 1 praf de sare
Pentru umplutură
400 ml frişcă
100 g zmeură
Pentru glazură
150 g zahăr pudră
5 linguri lapte
câteva picături colorant alimentar roşu
Gogoşele cu cremă şi zmeură - Mod de preparare
Dai drumul la cuptor. Pui apa, untul, zahărul şi sarea într-o cratiţă pe foc. Amesteci până se topeşte untul şi începe să fiarbă. Când dă în clocot, dai deoparte şi încorporezi făina, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Pui din nou cratiţa pe foc şi mai amesteci 1 minut. Când aluatul începe să se desprindă de pe pereţii vasului, dai deoparte. Încorporezi ouăle, unul câte unul, şi amesteci până se omogenizează aluatul. Pui compoziţia într-un poş şi formezi gogoşele într-o tavă, în care ai aşezat în prealabil hârtie de copt. Laşi loc între ele, deoarece vor mai creşte. Le ţii la cuptor până devin arămii, fără să deschizi uşa. Le laşi să se răcească, după care le tai în jumătate.
Între timp, baţi frişca şi umpli gogoşelele, apoi aşezi şi zmeura. Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu laptele şi colorantul alimentar. Ungi cu glazură capacele şi le aşezi peste frişcă.