Gogoşi africane
Deşi în ceea ce priveşte modul de preparare, eel se aseamănă cu gogoşile tradiţionale, după ce le vei încerca, le vei trece direct în caietul cu reţete.
De ce ai nevoie pentru gogoşi africane
½ linguriţă cardamom
225 g făină
1 plic praf de copt
1 lingură zahăr
½ linguriţă sare
1 gălbenuş de ou
1 lingură ulei de măsline
100 ml lapte
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară gogoşile africane
Amestecă făina cu cardamomul, praful de copt, zahărul şi sarea. În alt vas amestecă gălbenuşul cu uleiul de măsline şi pune peste făină. Amestecă cu o furculiţă şi toarnă treptat laptele la temperatura camerei. La final trebuie să obţii un aluat omogen, pe care-l laşi să se odihnească 15 minute. Întinzi aluatul într-o foaie de 1 cm grosime şi decupezi cercuri. Încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti pe ambele părţi gogoşile, înainte să le scoţi pe un şervet, pentru a îndepărta excesul de ulei.
Sursa foto http://www.porodicnegastronomije.com/