Gogoşi aromate cu vanilie
Pentru această reţetă de gogoşi aromate cu vanilie, ai nevoie de ceva zahăr cu aromă de vanilie. la ora actuală, „vanilia bourbon“ este considerată a fi produsul de cea mai bună calitate. Trebuie să ştii însă, că aşa-numitul zahăr vanilat din comerţ este un produs obţinut în mod sintetic. Un zahăr vanilat adevărat poate fi obţinut cât se poate de simplu, prin amestecarea zahărului cu două păstăi de vanilie, tăiate în prealabil pe lung, pentru a li se extrage astfel conţinutul (coaja nu este utilizabilă). Păstaia tăiată în două poate fi introdusă în ceai, lapte sau în cacao, şi aromatizează minunat aceste băuturi.
Gogoşi aromate cu vanilie - Ingrediente (4 porţii)
400 g făină 20 g drojdie 1 praf de sare 3 linguri zahăr 1 ceaşcă cu apă minerală coajă de lămâie ulei pentru prăjit 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru garnisit
Gogoşi aromate cu vanilie - Mod de preparare
Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr într-o ceaşcă cu apă, se adaugă două linguri de făină, se amestecă bine şi se lasă la crescut 30 de minute. Se amestecă maiaua cu restul de făină, praful de sare, zahărul, coaja de lămâie şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen, consistent şi elastic. Se lasă la crescut 30 de minute, la loc cald. Se întinde aluatul în foaie, se decupează cu gura unui pahar forme rotunde, care se rumenesc în uleiul foarte bine încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a îndepărta excesul de grăsime şi se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie.