Gogoşi cu brânză, nuci şi stafide

8 februarie 2018   Altele

Pufoase, uşor de preparat şi pe gustul tuturor. Nu ai cum să dai greş dacă prepari aceste gogoşi cu brânză, stafide şi nuci.

De ce ai nevoie pentru gogoşi cu brânză, strafide şi nuci

200 g brânză de vaci ● 3 ouă ● 3 linguri zahăr ● 1 linguriţă bicarbonat stins în oţet ● 240 g făină ● 1 lingură stafide ● 1 lingură nuci măcinate ● ulei, pentru prăjit Pentru decor ● zahăr pudră

Cum se prepară gogoşile cu brânză, stafide şi nuci

Stafidele le înmoi în apă clocotită 20 de minute. Separat, amesteci brânza cu zahărul, ouăle şi bicarbonatul stins. Adaugi 160 g de făină cernută. La final, pui stafidele hidratate şi nucile măcinate. Din aluatul obţinut, cu ajutorul unei linguri, formezi biluţe pe care le treci prin restul de făină şi le prăjeşti în ulei încins.

Scoţi gogoşile pe un prosop de hârtie. Când s-au răcit, le presari cu zahăr pudră.

Mai multe