Gogoşi cu dovleac copt

5 octombrie 2017   Altele

Nimeni nu va rezista în faţa unui platou cu gogoşi calde, pudrate cu zahăr. Dacă le adaugi şi dovleac copt în compoziţie vei avea unul dintre cele mai apetisante deserturi de sezon.

De ce ai nevoie pentru gogoşi

800 g făină

1 praf de sare

7 g drojdie

50 ml apă caldă

400 g piure de dovleac copt

200 g iaurt grecesc

1 portocală

1 lămâie

1 ou şi 1 gălbenuş

2 linguri zahăr

75 ml lapte

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră

Cum se prepară gogoşile

Combini sarea cu făina şi torni apa caldă în care ai dizolvat, în prealabil, drojdia. Începi să frămânţi şi adaugi piureul de dovleac copt, iaurtul, zeama de portocală, coaja de lămâie, oul, gălbenuşul şi zahărul. Frămânţi până se omogenizează, apoi torni treptat laptele călduţ. Când obţii un aluat moale, dar care nu se mai prinde de degete, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la crescut cel puţin 2 ore.

Întinzi o foaie din aluat şi decupezi gogoşile. Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti gogoşile pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti pudrate cu zahăr.

Sursa https://aqueeninthekitchen.com

https://aqueeninthekitchen.com

Mai multe