Gogoşi cu frişcă şi dulceaţă
Iată o reţetă care va fi pe placul şi celor mici şi celor mari.
Ai nevoie de /25 gogoşi)
500 g făină 3 ouă 200 ml lapte cald 4 linguri zahăr 1 cub de drojdie 1 praf de sare coajă rasă de lămâie 1 lingură zahăr 300 ml smântână dulce mentă proaspătă 1 l ulei (pentru prăjit) 200 g dulceaţă de afine
Mod de preparare
Pentru maia, amesteci drojdia cu 50 ml de lapte cald şi o lingură de zahăr. Laşi deoparte 30 de minute. Mixezi ouăle cu res-tul de zahăr, sarea şi coaja rasă de lămâie. Cerni făina, adaugi maiaua şi compoziţia cu ouă. Frămânţi ingredientele şi torni treptat laptele cald până obţii un aluat elastic. Laşi la dospit 1 oră. Întinzi cu sucitorul o foaie destul de groasă şi decupezi cerculeţe cu gura unui pahar. Dai deoparte pentru 45 de minute.
Separat, mixezi smântâna cu o lingură de zahăr până obţii frişca. Încingi uleiul şi prăjeşti gogoşile în baie de ulei. Le pui la scurs pe şerveţele absorbante. Când s-au mai răcorit, le decorezi cu frişcă, cu boabe de afine din dulceaţă şi cu mentă proaspătă.
sursa foto: Profimedia