Gogoşi împletite
Tuturor ne plac minunatele gogoşi. Îţi trebuie doar timp şi îndemânare să îi surprinzi pe toţi cu un desert delicios de gogoşi împletite.
Ingrediente:
600 g făină 2 ouă 1 cub de drojdie 300 ml lapte 4 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de sare coaja rasă de la 1 lămâie zahăr pudră apă caldă ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Încălzeşti puţin laptele, adaugi o linguriţă de zahăr, drojdia şi le amesteci până se topesc. Într-un vas mai mare cerni făina, faci o adâncitură la mijloc şi torni amestecul de drojdie.
Pui zahărul vanilat, praful de sare, ouăle, coaja rasă de lămâie şi restul de zahăr. Amesteci bine ingredientele, adaugi apă caldă şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare. Îl laşi la dospit 30 de minute, acoperit, în loc cald.
Din aluatul de gogoşi crescut întinzi o foaie groasă şi porţionezi astfel încăt să obţii suluri subţiri şi lungi, pe care le rulezi în formă de spirală sau îi împleteşti.
Într-un vas torni uleiul la încins, iar când este destul de fierbinte pui câte 2-3 gogoşi şi le laşi până se rumenesc uşor. Scoţi aceste gogoşi împletite pe şerveţele absorbante, după care le pudrezi cu zahăr.
Gogosi cu prune in sos caramel