Gogoşi pripite, după reţeta bunicii

11 decembrie 2017   Altele

Adaugă rom în reţeta de gogoşi şi acestea vor absorbi mai puţin ulei în timpul prăjirii. Iată cum se fac gogoşile pripite, după reţeta bunicii.

De ce ai nevoie pentru gogoşi pripite

200 g iaurt

30 g zahăr

1 ou

1 lingură rom

1 linguriţă esenţă de vanilie

1 praf de sare

175 g făină

1 lingură praf de copt

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră, pentru decor

Combini iaurtul, zahărul, oul, romul, sarea, esenţa de vanilie, făina şi praful de copt. La final trebuie să obţii un aluat lipicios.

Încingi uleiul în tigaie şi iei cu o lingură înmuiată în apă compoziţie şi formezi gogoşile. Le rumeneşti pe ambele părţi 4-5 minute, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Le pudrezi cu zahăr după ce s-au răcorit puţin. Se servesc calde.

Sursa https://www.lilcookie.com

https://www.lilcookie.com

Mai multe