Gogoşi pripite, după reţeta bunicii
11 decembrie 2017
Altele
Adaugă rom în reţeta de gogoşi şi acestea vor absorbi mai puţin ulei în timpul prăjirii. Iată cum se fac gogoşile pripite, după reţeta bunicii.
De ce ai nevoie pentru gogoşi pripite
200 g iaurt
30 g zahăr
1 ou
1 lingură rom
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf de sare
175 g făină
1 lingură praf de copt
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
Combini iaurtul, zahărul, oul, romul, sarea, esenţa de vanilie, făina şi praful de copt. La final trebuie să obţii un aluat lipicios.
Încingi uleiul în tigaie şi iei cu o lingură înmuiată în apă compoziţie şi formezi gogoşile. Le rumeneşti pe ambele părţi 4-5 minute, apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Le pudrezi cu zahăr după ce s-au răcorit puţin. Se servesc calde.