Gogoşi simple de post
Nu există persoană care să nu adore gogoşile, motiv pentru care acest desert poate fi preparat şi în perioada de post. Încearcă reţeta simplă de gogoşi de post, care se prepară rapid şi sunt pufoase şi delicioase!
Ingrediente pentru gogoşi simple de post
- 1/2 kg făină
- 200 ml apă minerală
- 50 g zahăr brun
- 1 cub drojdie
- esenţă de vanilie
- zahăr pudră vanilinat
- sare
- ulei
Mod de preparare gogoşi simple de post
Amestecă drojdia şi zahărul. Adaugă 50 ml de apă clăduţă şi o lingură de făină şi mixează până când compoziţia devine omogenă.
Separat, într-un bol mare, adăugă făina, pune un praf de sare şi toarnă amestecul cu drojdie. Începe să frămânţi coca, adăugând treptat apa minerală. Pune si esenţa de vanilie, puţin ulei şi frământă bine aluatul de gogoşi. Se lasă apoi într-un loc cald pentru 15-20 de minute, la dospit.
Când aluatul a crescut, se prepară gogoşile pentru prăjit. Întinde o foaie în făină şi, cu ajutorul unui pahar, formează cercurile.
Într-o tigaie cu ulei incins, pune gogoşile la prăjit şi lasă-le până când se rumenesc pe ambele părţi. Scoate-le pe şerveţele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Pudrează cu zahăr vanilat cât sunt calde.
Poftă bună!