Gogoşi umplute cu gem de zmeură

20 iunie 2017   Altele

Prepară repede gem de zmeură proaspăt şi aromat, apoi umple cu el gogoşi pufoase. Să nu te miri după că nici nu vor apuca să se răcească înainte să le termini.

De ce ai nevoie pentru gogoşi

500 g făină

200 ml lapte cald

1 linguriţă esenţă de vanilie

100 g unt

100 g zahăr

2 ouă

5 g drojdie

1 praf de sare

1 linguriţă scorţişoară, opţional

gem de zmeură

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară gogoşile

Amesteci făina cu laptele cald, în care ai dizolvat zahărul şi drojdia, pui untul, sarea, vanilia şi frămânţi până când obţii un aluat elastic, care nu se mai prinde de mâini. Îl laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Întinzi o foaie nu foarte subţire şi decupezi cu o cană gogoşile. Le mai laşi puţin să crească, apoi le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi, până când se rumenesc. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei, apoi le scobeşti puţin într-o parte. Pui gemul de zmeură în poş şi umpli gogoşile, apoi le pudrezi, dacă vrei, cu scorţişoară.

Sursa https://bananamondaes.wordpress.com

https://bananamondaes.wordpress.com

Mai multe