Gratin cu paste şi creveţi

12 iulie 2014   Altele

Pentru o cină mai specială pentru invitaţii tăi, poţi încerca această reţetă specială, dar uşor de preparat.

Dificultate mică Preparare 70' Pentru 4 porţii

Ingrediente

250 g paste (de preferat tagliatelle)

400 g creveţi congelaţi

2-3 căţei de usturoi

1 broccoli mic

1 conopidă mică

1 ardei iute

4-5 roşii cherry

50 g unt

2 linguri ulei de măsline

2 linguri pesmet

2 linguri parmezan ras

1 pahar de vin alb sec

pătrunjel şi busuioc tocat fin

sare

piper

Mod de preparare

Speli broccoli şi conopida, le desfaci în bucheţele şi le opăreşti în apă cu sare 5-6 minute, apoi le scurgi. Tai felii subţiri usturoiul şi ardeiul iute, le căleşti cu o lingură de ulei, adaugi creveţii, fără să-i dezgheţi şi îi căleşti, amestecând, până se înmoaie.

Fierbi pastele al dente în apă cu sare, apoi le strecori şi le aşezi într-un vas termorezistent uns generos cu unt şi tapetat cu pesmet. Aşezi peste ele creveţii, broccoli, conopida, roşiile cherry, condimentezi cu pătrunjel, busuioc, sare şi piper, după gust, stropeşti cu puţin ulei, adaugi vinul alb, presari parmezanul ras şi introduci vasul în cuptorul bine încins pentru circa 35-40 de minute.

sursa foto: StockFood

Mai multe