Gulii pane. Aperitivul cu care îi vei cuceri pe cei dragi
Ştim că reglează nivelul de zahăr din sânge, aşadar guliile pot fi mâncate şi de diabetici. Şi cum o porţie de 100 de grame de gulii conţine doar 20 de calorii, gulia poate deveni un aliat în lupta cu kilogramele în plus. Poţi încerca şi o reţetă, care, ce-i drept, nu e indicată în regimul de slăbit, dar care cu siguranţă este foarte gustoasă.
Gulii pane - Ingrediente
3 gulii ulei, pentru prăjit 2 ouă apă minerală sare 120 g făină maioneză sau sos, opţional
Gulii pane - Mod de preparare
Speli bine guliile, le cureţi de coajă, le tai capetele, apoi le fierbi în apă cu puţină sare 10 minute. Le laşi la răcit şi le tai de grosimea unui deget. Încingi uleiul pentru prăjit. Baţi ouăle cu puţină sare, pui făina şi apă şi faci un aluat de consistenţa smântânii. Treci feliile prin amestec şi le pui la prăjit în uleiul încins. Scoţi guliile pane pe şervete pentru a absorbi excesul de grăsime şi le serveşti calde, cu maioneză sau cu orice sos îţi este pe plac.
Mâncare de gulii cu carne de vită