Gustări sărate cu parmezan
Pentru mesele festive sau serile la televizor, pregăteşte nişte gustări sărate cu parmezan, care nu vor rezista prea mult în farfurii.
Ingrediente pentru gustări sărate cu parmezan
180 g făină
100 g parmezan, ras
4 linguri seminţe de mac
1 ou
100 g unt, la temperatura camerei
sare de mare, pentru servire
sare
piper
Mod de preparare – Gustări sărate cu parmezan
Amesteci făina cu parmezanul, seminţele de mac, sare şi piper, după gust. Adaugi untul şi mixezi până când obţii o textură nisipoasă. Combini cu oul şi 1-2 linguri de apă dacă e nevoie, pentru ca aluatul să se frământe mai bine.
Împarţi în două bucăţi şi formezi rulade pe care le înfăşori în folie. Dai la rece 1 oră. Scoţi din frigider şi feliezi ruladele în bucăţi nici prea groase nici prea subţiri. Dai la cuptorul încins 15 minute până se rumenesc. Serveşti cu sare de mare.