Hamburger vegetarian
Dacă vrei nu mai mănânci carne, încearcă delicioasele chiftele din făină seitan pregătite la grătar. Merg de minune cu salată verde, roşii şi verdeaţă.
Ingrediente
500 g făină seitan (gluten de grâu) 275 ml supă de legume 5 linguri ulei 2 linguri praf de usturoi ½ linguriţă cimbru ½ linguriţă maghiran 3 linguriţe boia dulce piper, sare
Pentru decor
roşii
salată verde
pătrunjel
Preparare
Amesteci glutenul într-un bol cu supa de legume rece, uleiul, boiaua dulce, praful de usturoi, maghiranul, cimbrul, sarea şi piperul, după gust, şi frămânţi un aluat compact.
Presari făină pe o bucată mare de staniol şi modelezi aici aluatul astfel încât să obţii un baton, asemănător unui salam, gros de 6 cm.
Înveleşti coca în staniol, prinzi bine la capete şi dai la frigider 1 oră. Desfaci aluatul din staniol, tai felii potrivit de groase şi le fierbi în apă 45 de minute.
Le scurgi şi le laşi să se răcească peste noapte. Frigi feliile de seitan, unse în prealabil cu ulei, pe grătar, până se rumenesc frumos.
Ornezi farfuria în momentul servirii cu salată verde, roşii şi cu frunze de pătrunjel.