Heringi marinaţi

4 august 2014   Altele

Dacă vrei să mănânci peşte marinat, de ce să nu încerci să prepari chiar tu acasă? Vei reuşi numai dacă urmezi paşii reţetei propusă de noi.

Preparare: 1 h Dificultate: mică

Ingrediente

1 kg heringi congelaţi

100 ml oţet (9 grade)

250 ml apă

50 ml ulei de măsline

2 foi de dafin

1 linguriţă boabe de piper negru

3-4 boabe de ienibahar

seminţe de muştar

3 bucăţi de anason stelat

crenguţe de oregano

1 linguriţă sare

Preparare

Cureţi heringii de intestine, îndepărtezi capetele şi aripioarele, îi speli cu apă rece, îi scurgi bine, apoi îi tai rondele de circa 2 cm şi îi laşi să stea la rece până prepari marinata. Peştele se pregăteşte înainte de a fi complet dezgheţat deoarece se curăţă şi se taie mai uşor.

Separat, se pun la fiert apa cu oţetul, uleiul şi condimentele, se clocotesc trei minute, apoi se lasă la răcit.

Se aşază bucăţile de peşte în borcane potrivite ca mărime, turnând treptat şi marinata, după fiecare strat de peşte pentru a se îmbiba peştele bine cu zeama marinată. Odată cu zeama se toarnă şi condimentele. Se adaugă deasupra crenguţe verzi de oregano şi anason stelat.

Se închid borcanele cu capace filetate şi se lasă borcanele la rece circa 4-5 zile, după care se pot consuma.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe