Iahnie picantă cu cârnaţi afumaţi

16 septembrie 2015   Altele

Pentru această reţetă de iahnie picantă cu cârnaţi afumaţi ai nevoie de cel puţin un ardei iute. Venit tocmai din America de Sud, ardeiul iute este unul dintre cele mai cultivate condimente în lumea întreaga. Aroma iute, uneori amăruie, alteori dulceagă, dă savoare fiecărui preparat în care este adăugat. Acest condiment poate fi folosit crud, uscat, murat sau transformat în pudră. Mâncărurile cu legume, sosurile consistente, salatele de vară, dar şi fripturile şi saramurile au o savoare aparte dacă le adaugi un ardei iute.

Iahnie picantă cu cârnaţi afumaţi - Ingrediente

500 g boabe de fasole 2 cepe potrivite 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac 1 ţelină mică 250 g cârnaţi afumaţi 4 linguri pastă de roşii cimbru 1 ardei iute roşu sare piper

Iahnie picantă cu cârnaţi afumaţi - Mod de preparare

Se alege fasolea, se spală în mai multe ape reci, apoi se acoperă cu apă şi se lasă să dea în clocot câteva minute. Se strecoară, se acoperă cu apă caldă şi se lasă să fiarbă circa

20 de minute.Se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul şi ţelina tăiate cubuleţe mici. Dacă este cazul, se mai adaugă apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic, sub capac, circa 30 de minute, până când toate legumele sunt bine pătrunse.Se adaugă ardeiul iute tocat mărunt, cimbru, sare, piper, după gust, pasta de roşii subţiată cu puţină apă şi cârnaţii tăiaţi bucăţi. Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute. Se serveşte caldă, cu pâine proaspătă şi murături.

Mai multe