Îngheţată cu afine
22 iunie 2014
Altele
Dificultate mică Preparare 30' Pentru 4 porţii
Ingrediente
400 ml smântână lichidă
3 linguri zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
100 g ricotta
300 g afine
3 ouă
frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare
Mixezi coacăzele în blender cu zahărul vanilat până se fac pastă. Baţi smântâna până se întăreşte, adaugi pe rând gălbenuşurile şi ricotta.
Baţi spumă tare albuşurile cu zahărul şi le încorporezi în amestecul de smântână.
Adaugi coacăzele pasate şi omogenizezi. Torni totul într-un castron, îl acoperi şi-l dai la congelator 5-6 ore. Din oră în oră scoţi vasul şi amesteci. Serveşti cu sirop de fructe, decorată
cu câteva coacăze şi cu frunzuliţe de mentă.