Îngheţată cu afine

22 iunie 2014   Altele

Dificultate mică Preparare 30' Pentru 4 porţii

Ingrediente

400 ml smântână lichidă

3 linguri zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

100 g ricotta

300 g afine

3 ouă

frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare

Mixezi coacăzele în blender cu zahărul vanilat până se fac pastă. Baţi smântâna până se întăreşte, adaugi pe rând gălbenuşurile şi ricotta.

Baţi spumă tare albuşurile cu zahărul şi le încorporezi în amestecul de smântână.

Adaugi coacăzele pasate şi omogenizezi. Torni totul într-un castron, îl acoperi şi-l dai la congelator 5-6 ore. Din oră în oră scoţi vasul şi amesteci. Serveşti cu sirop de fructe, decorată

cu câteva coacăze şi cu frunzuliţe de mentă.

Mai multe