Îngheţată de afine

25 iulie 2013   Altele

Nordicii o degustă pe tot parcursul anului. Noi, românii, mai mult vara. Dar şi atunci când redescoperim într-o zi caniculară gustul îngheţatei, nici că mai putem renunţa.

Ingrediente

400 ml smântână lichidă 3 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 100 g ricotta 300 g afine 3 ouă frunze de mentă pentru decor

Preparare

Mixezi afinele  în blender cu zahărul vanilat până se fac pastă. Baţi smântâna până se întăreşte, adaugi pe rând gălbenuşurile şi ricotta.

Baţi spumă tare albuşurile cu zahărul şi le încorporezi în amestecul de smântână.

Adaugi afinele pasate şi omogenizezi.

Torni totul într-un castron, îl acoperi şi-l dai la congelator 5-6 ore.

Din oră în oră scoţi vasul şi amesteci. Serveşti cu sirop de fructe, decorată cu câteva afine şi cu frunzuliţe de mentă.

Mai multe