Îngheţată de căpşuni

20 iulie 2014   Altele

Fie că este de vanilie, de ciocolată, de caramel sau de fructe, este aproape imposibil să nu-ţi placă măcar un sortiment de îngheţată. Iar când vei vedea cât de uşor se prepară, îţi vei dori să le încerci pe toate!

Dificultate mică Preparare 40' Pentru 8 porţii

Ingrediente

1 kg căpşuni

600 ml smântână

4 gălbenuşuri

300 ml lapte

300 g zahăr

Mod de preparare

Speli căpşunile, le scoţi codiţele şi le pui la scurs. Amesteci gălbenuşurile cu 200 g de zahăr până capătă consistenţa unei creme. Torni laptele şi omogenizezi. Pui această compoziţie pe

foc mic, amestecând constant până se îngroaşă. O dai deoparte şi o laşi să se răcească.

Pui căpşunile în blender şi le faci piure. Baţi smântâna cu restul de zahăr, adaugi compoziţia de ou şi piureul de căpşuni. Omogenizezi toate ingredientele şi dai îngheţata la congelator.

Amesteci în ea, din când în când, în primele 3 ore pentru a sparge cristalele de gheaţă. Poţi face această îngheţată şi cu pepene galben sau cu piersici.

sursa foto: Photoland

Mai multe