Îngheţată de lămâie cu coacăze roşii

13 iulie 2015   Altele

Lămâia este un antiseptic natural, consumată în mod curnt sub diverse forme. Nutrienţii pe care îi conţine îi conferă un rol important în menţinerea sănătăţii. Sucul unei acoperă o treime din necesarul zilnic de vitamină C. Bucură-te de gustul acrişor şi în această îngheţată de lămâie cu coacăze roşii.

Îngheţată de lămâie cu coacăze roşii - Ingrediente

Pentru îngheţata de lămâie 250 ml iaurt 125 g zahăr pudră 2 g gelatină 1 lămâie verde (lime)

1 pahar de zahăr pudră

1 pahar zeamă de coacăze roşii

150 ml lapte dulce (nefiert)

1 lămâie verde feliată

ciorchini de coacăze roşii

Îngheţată de lămâie cu coacăze roşii - Mod de preparare

Se pun în blender sau se bat cu telul iaurtul, zahărul pudră, gelatina dizolvată în puţină apă, zeama de la lămâie. Se pune compoziţia într-o cutie la congelator. Se storc coacăzele, se strecoară zeama şi se bate bine cu zahărul ­până când se topeşte complet. Se adaugă laptele treptat, se amestecă bine, apoi se toarnă peste îngheţata de lămâie. Se lasă la congelator patru ore. Se ia îngheţată cu o lingură specială, se aşază în cupe sau în boluri şi se garniseşte cu felii de lime şi cu ciorchini de coacăze roşii.

Mai multe