Inimi de porc cu orez şi legume

6 aprilie 2016   Altele

Dacă vrei ca preparatele cu orez să-ţi iasă garantat, pune la o cană de orez trei de apă. Pentru ca pilaful de la această reţetă de inimi de porc cu orez şi legume să aibă o culoare frumoasă, adaugă la final câteva frunzuliţe de şofran.

Inimi de porc cu orez şi legume - Ingrediente

4 inimi de porc 1 ceapă potrivită frunzele verzi de la un praz 2 morcovi 2 ardei (verde şi roşu) 1 cană de orez cu bob lung sare piper măcinat şi boabe 1 foaie de dafin 2-3 boabe ienibahar 2-3 cuişoare boia iute/dulce sau şofran ulei 1 legătură de pătrunjel 1 cub unt

Inimi de porc cu orez şi legume - Mod de preparare

Cureţi de pieliţe, cartilaje şi grăsime în exces inimile, apoi le laşi aproximativ o oră în apă rece până iese tot sângele. Le tai în cubuleţe sau fâşii şi le fierbi

30 de minute cu sarea, boabele de piper, ienibaharul, dafinul şi cuişoarele.

Ceapa, frunzele de praz şi ardeii le tai julien, morcovii rondele sau cubuleţe şi le căleşti într-o tigaie adâncă în puţin ulei. Când ceapa devine sticloasă, adaugi

1-2 polonice din supa de inimi în legume şi laşi la fiert 5-10 minute. Condimentezi cu sare şi piper.

Separat, fierbi orezul în apă cu sare sau condimente pentru orez. După ce a fiert orezul, adaugi o nucă de unt, amesteci şi acoperi vasul. După 5-10 minute aeriseşti orezul amestecându-l cu o furculiţă. Dacă vrei, poţi presăra la sfârşit şi 3-4 prafuri de şofran sau boia.

Montezi în farfurie orezul, carnea, legumele şi presari deasupra pătrunjelul.

foto: profimedia

Mai multe