Învaţă să prepari cel mai bun tort de morcovi
Un tort fraged şi aromat pe care nu ai cum să nu îl iubeşti. Cu doar câteva ingrediente şi un minimum de efort, îţi iese un desert delicios. Combinaţia de blat pufos cu morcov şi glazura de cremă de brânză este una cu care nu ai cum să dai greş.
Iată ingredientele de care ai nevoie:
700 g de morcov ras 120 g stafide 120 g zahăr brun 4 ouă 180 g zahăr 120 g ulei 2 linguriţe de esenţă de vanilie 120 g de ananas 360 g făină 1 linguriţă şi jumătate de bicarbonat de sodiu 1 linguriţă de sare 120 g de nuci tocate mărunt
Pentru glazură
200 g cremă de brânză
200 g zahăr pudră
Într-un bol de mărime medie, combină morcovul răzuit şi zahărul brun. Lasă deoparte pentru o oră, apoi pune stafidele.
Preîncălzeşte cuptorul la 170 de grade Celsius. Tapetează cu făină o tavă şi las-o deoparte.
Într-un bol mare, bate ouăle în timp ce adaugi câte puţin din zahăr, uleiul şi vanilia. Pune ananasul mărunţit Combină făina cu sarea, scorţişoara şi bicarbonatul de sodiu, apoi pune puţin câte puţin din amestec în ouăle bătute cu zahărul şi uleiul.
La final, încorporează morcovii şi nucile.
Pune totul în tavă şi coace pentru 50-60 de minute, 10 minute la foc mare, apoi la foc mic. Înainte de a scoate tortul din tavă, răceşte-l complet. Taie-l transversal, în 3-4 felii.
Amestecă zahărul pudră cu crema de brânză pentru a obţine glazura. Ugne cu această compoziţie feliile, apoi acoperă tortul cu restul glazurii. Decorează după imaginaţie.
FOTO: Shuttertock