Ionatane cu sos de vanilie
Merele sunt delicioase în prăjituri. Iată un desert delicios unde mărul este vedeta.
Ingrediente:
4 mere 4 linguri stafide înmuiate în rom 4 linguri fulgi de ovăz 2 linguri unt, la temperatura camerei
Pentru sos:
400 ml lapte
3 linguri zahăr
3 gălbenuşuri
1 lingură esenţă de vanilie
1 lingură amidon de porumb
Mod de preparare:
Speli merele şi le scoţi cotoarele. Amesteci restul ingredientelor şi le pui în mere, în părţi egale. Le aşezi în tavă şi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, pentru 30 de minute, până când acestea se înmoaie şi se rumenesc. În acest timp, pregăteşti sosul. În 200 ml de lapte adaugi gălbenuşurile, zahărul şi amidonul şi amesteci până se omogenizează. Încorporezi esenţa de vanilie şi restul de lapte şi fierbi la foc mic, amestecând continuu cu un tel, până se îngroaşă. Dai deoparte şi laşi la răcit. Sosul îl torni peste merele coapte.
Dificultate mică
4 porţii
Timp de preparare: 45’