Kotlovina

14 noiembrie 2013   Altele

Reţeta am primit-o de la cititoarea noastră Stoica Adina Mariana, din Râmnicu Vâlcea. Aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

„Kotlovina este un fel de mâncare tradiţională din regiunea Zagorje, aflată în apropierea Zagrebului. Acesta este pregătit într-un vas special, eu m-am adaptat şi am folosit un disc.” ne-a mărturisit cititoarea noastră căruia îi mulţumim pentru reţetă.

Ingrediente:

500 g carne de porc (guşă sau parte din cap) 300 g cârnaţi 300 g cotlet de porc 6 cepe 3 ardei 500 g roşii boia de ardei dulce piper sare 1 căpăţână usturoi 2 foi de dafin 1 pahar vin alb 1 lingură ulei 500 g cartofi 100 ml ulei

Mod de preparare:

Prepari o marinată din piper, boia, 3 căţei de usturoi, sare, ulei, 2 foi de dafin şi câteva picături de vin. Pui carnea în marinată şi laşi câteva ore sau chiar o noapte. Încingi bine discul şi aşezi de jur împrejur carnea şi cârnaţii. Cureţi ceapa şi ardeii şi îi toci. Torni în mijlocul discului 100 ml de ulei şi pui ceapa şi ardeii. Cureţi cartofii şi îi tai felii mai groase, roşiile le toci ori le dai prin răzătoare. Când ceapa şi ardeii devin aurii pui roşiile şi cartofii, torni o ceaşcă de apă, asezonezi cu sare şi piper, după gust. Întorci carnea ca să se frigă pe ambele părţi şi stropeşti cu vin. Când este aproape gata, adaugi usturoiul. Aşezi pe platou şi serveşti cu mămăliguţă.

Mai multe