Langoşi cu gem
Cine are cămara plină cu gemuri şi dulceţuri, are acum cu ce să umple langoşele! Incearca si tu aceasta reteta de langosi cu gem.
Ingrediente
800 g făină 40 g drojdie de bere 600 ml smântână 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 3 ouă 100 g zahăr pudră vanilat, amestecat cu pudră de scorţişoară după gust ulei pentru prăjit un borcan cu gem
Mod de preparare langosi cu gem
Se freacă drojdia cu zahărul, se adaugă două linguri cu făină şi se lasă la dospit 20 de minute. Se cerne făina, se face o adâncitură în mijloc, se adaugă maiaua,
ouăle, sarea şi smântâna. Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat elastic care se lasă la cald 30 de minute, ca să crească.
Se ung mâinile cu ulei şi se rup bucăţi de aluat de mărimea unui măr. Se întind pe planşetă (sau pe masă), unsă cu un pic de ulei şi presărată cu făină, se pune
câte o lingură cu gem la mijloc, se pliază în două şi se prăjesc aceste langosi cu gem în ulei bine încins pe ambele părţi. Se scot langosile cu gem pe şerveţele absorbante şi se aduc la masă pudrate cu zahăr vanilat amestecat cu scorţişoară.
sursa foto: Guliver