Lasagna cu legume coapte şi spanac

23 iunie 2014   Altele

Lasagna cu legume este o alternativă gustoasă şi inedită a celei tradiţionale, numai bună pentru zilele de vară!

Ingrediente

1 pachet foi pentru lasagna 2 căni amestec de brânză mozzarella, parmezan 2 ardei roşii, fără seminţe şi tăiaţi în sferturi 450 g ciuperci 475 g brânză ricotta light 1 ceapă medie, tocată fin 5-6 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1 cană pastă de tomate 600 g spanac tocat, decongelat şi uscat 2 ouă 2 dovlecei 1 lingură oregano uscat 1 lingură busuioc uscat 1 linguriţă cimbru uscat ½ linguriţă boia de ardei 700 ml sos de ardei copţi cu usturoi şi roşii mărunţite ulei de măsline sare şi piper

Mod de preparare

Într-un bol mic, se taie dovleceii în felii subţiri şi se adaugă uleiul de măsline, sarea şi piperul.

Se pun feliile de dovlecei şi ardei într-o tavă de copt şi se coc la foc încet timp de 25 minute. După aproximativ 10-15 minute, se întorc dovleceii şi ardeii pe cealaltă parte, pentru a se coace corect. Se aşteaptă să se răcească, se descojesc ardeii roşii şi apoi se toacă mărunt împreună cu dovleceii.

Într-o tigaie, se înnăbuşeşte ceapa şi usturoiul până când ceapa devine uşor translucidă. Se adaugă ciupercile, busuiocul, oregano şi cimbrul şi se amestecă până se prăjesc ciupercile. Se pune pe deasupra sosul de tomate, pasta de tomate, boia de ardei, dovleceii şi ardeiul roşu şi se amestecă pentru încă 10 minute. Se adaugă nişte apă dacă amestecul este prea gros.

Se încinge cuptorul. Într-un bol, se amestecă brânza ricotta, ouăle, spanacul şi o mână plină din amestecul de brânză.

Se aşază în straturi lasagna: Se unge fundul unei tăvi dreptunghiulare cu sosul preparat şi se pune foile de lasagna pe toată suprafaţa tăvii, deasupra acestui sos. Se pune un strat de spanac deasupra, apoi amestecul de brânză şi se acoperă cu o foaie de lasagna. Urmează un strat de sos, pe deasupra se adaugă amestecul de brânză şi se acoperă cu foi de lasagna. Procedeul se repetă până când tava este plină. Ultimul strat ar trebui să fie cu sosul de tomate presărat cu brânză.

Se pune pe deasupra o folie de aluminiu. Se lasă la copt timp de 50 minute. După aceste 50 minute, se îndepărtează folia şi se mai lasă la copt pentru încă 2-5 minute până când brânza capătă o nuanţă auriu-maronie. Se lasă să se răcească timp de 8-10 minute înainte de servire.

sursa: nooschi.com

Mai multe