Lasagna cu peşte şi ardei
Te-am obişnuit cu fel de fel de reţete de lasagna, cu tot felul de umpluturi, reţete care mai de care mai ademenitoare. Propunerea noastră de azi de lasagna cu peşte şi ardei este un fel de mâncare ce poate fi considerat cu siguranţă un răsfăţ pentru întreaga familie.
Lasagna cu peşte şi ardei - Ingrediente
1 pachet foi lasagna 1 kg peşte oceanic 500 g roşii cherry 3 linguri capere murate 5 ardei graşi copţi 3-4 linguri ulei sare piper pătrunjel verde
1 ardei gras
1 ceapă
200 ml pulpă de roşii
100 ml vin alb
1 foaie de dafin
sare
piper
Lasagna cu peşte şi ardei - Mod de preparare
Cureţi peştele şi îl dezosezi cu atenţie. Fileurile, pudrate cu puţină sare, le aşezi deoparte, iar oasele le aşezi într-o oală, împreună cu ceapa, ardeiul gras, sare, piper şi foaia de dafin. Adaugi două căni de apă şi laşi să fiarbă 10 minute, apoi strecori zeama şi o pui din nou la foc. Adaugi vinul, pulpa de roşii şi laşi să mai fiarbă încă 15 minute.
2Ungi o formă termorezistentă mai mică cu ulei, adaugi sos de peşte, apoi un strat de foi lasagna opărite şi bine scurse, peste care aranjezi un strat de fileuri de peşte, fâşii de ardei copţi, roşii cherry tăiate în jumătate şi capere. Continui cu restul ingredientelor în aceeaşi ordine până se termină toate. Ultimul strat va fi de roşii şi de capere, peste care presari pătrunjel verde tocat. Stropeşti cu restul de sos de peşte şi cu ulei, apoi introduci vasul în cuptorul bine încins, la temperatură potrivită, pentru 20-30 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.