Lasagna cu spanac şi caşcaval
Vrem să profităm de spanacul care abundă în pieţe şi vă propunem o delicioasă reţetă de lasagna cu spanac şi caşcaval potrivită pentru acest anotimp.
Ingrediente pentru lasagna cu spanac şi caşcaval
1 cutie foi lasagna 400 g spanac 2 linguri ulei 50 ml supă de legume 2 ouă 50 ml lapte 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 vârf cuţit nucşoară 100 g caşcaval ras sare
2 linguri ulei
1 lingură făină
100 ml smântână
3 linguri sos de roşii
3-4 linguri apă
Mod de preparare pentru lasagna cu spanac şi caşcaval
Rumeneşti uşor ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, în ulei bine încins şi două linguri de apă. Adaugi spanacul ales, curăţat, spălat şi tăiat fâşii, condimentele şi supa de legume. Laşi totul să fiarbă la foc mic, până scade toată zeama. Iei vasul de pe foc şi, după ce se răceşte compoziţia, adaugi ouăle bătute, laptele şi amesteci bine.
Pentru prepararea sosului, aureşti uşor făina în ulei încins. Stingi cu smântâna amestecată cu sosul de roşii şi diluate cu trei-patru linguri de apă. Laşi să fiarbă, amestecând continuu, până se îngroaşă, apoi îl iei deoparte.
Opăreşti foile de lasagna (2-3 secunde în apă clocotită) şi aşezi un strat într-o formă termorezistentă dreptunghiulară. Adaugi un strat de spanac, presari caşcaval ras, apoi repeţi operaţiunea până se termină toate ingredientele. La sfârşit adaugi sosul, caşcaval ras şi introduci forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. Aţi obţinut cea mai bună lasagna cu spanac şi caşcaval pentru toată familia!