Lasagna de legume

23 aprilie 2014   Altele

Cu această reţetă vei descoperi savoarea şi simplitatea bucătăriei italiene. O reţetă care nu aşteptă amânare, trebuie s-o încerci imediat.

Ingredinete:

1 pachet foi de lasagna 1 ardei gras 1 dovlecel 400 g ciuperci 4 căţei usturoi 2 cepe 400 g roşii în bulion 400 g suc roşii 250 ml apă ulei sare piper 250 ml supă de legume 50 g unt 3 linguri făină 1 cană lapte cald caşcaval ras (sau brânză)

Mod de preparare:

Speli şi cureţi legumele. Într-o tigaie pui puţin ulei şi căleşti uşor legumele tăiate. Dovlecelul îl poţi lăsa rondele. Adaugi roşiile în bulion, pasate, sucul de roşii şi supa de legume. Laşi să fiarbă până când legumele sunt aproape fierte. Pui sare şi piper după gust.

Între timp, fierbi foile de lasagna în apă cu un vârf de sare, le scurgi şi le laşi deoparte, pe un prosop curat.

Prepari un sos bechamel din unt, lapte şi făină. Dizolvi făina în lapte. Separat pui pe foc tigaia în care pui untul la topit şi torni amestecul de făină cu lapte, amestecând continuu până se îngroaşă. Dai deoparte.

În tavă, pui o foaie de lasagna, două linguri de sos bechamel, o parte de legume şi, deasupra, brânza rasă. Repeţi până la ultima foaie de lasagna, peste care torni sos bechamel şi caşcaval sau brânză rasă.

Dai la cuptor 20-30 de minute, laşi să se răcorească un pic şi serveşti.

FOTO Photoland

Mai multe