Legume cu brânză la cuptor

26 august 2015   Altele

Am combinat într-o singură tavă o mulţime de legume cu brânză la cuptor şi am obţinut cea mai bună reţetă.

Legume cu brânză la cuptor - Ingrediente

1 conopidă 750 g cartofi 3 morcovi 1/2 varză 2 cepe 100 g brânză rasă 500 ml lapte 250 g smântână 6 ouă sare piper alb măcinat 1 vârf de cuţit nucşoară pătrunjel verde pentru decor

Legume cu brânză la cuptor - Cum se prepară

Cartofii se fierb în apă cu puţină sare. După ce se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie felii groase. Conopida se desface bucheţele şi se fierbe împreună cu morcovii 5 minute în apă cu sare, după care morcovii se taie felii mai groase. Varza se toacă mărunt şi se opăreşte în apă cu sare 5 minute. Legumele se lasă să se scurgă şi să se răcească, după care se amestecă cu brânza şi ceapa tăiată julien. Se amestecă laptele cu smântâna, se adaugă ouăle, nucşoara, sare şi piper, după gust. Se pun legumele într-un vas uns şi se introduc la cuptor pentru 40 de minute. După 10 minute, se scoate vasul şi se toarnă amestecul de lapte. Se servesc calde, decorate cu pătrunjel verde.

Mai multe