Legume cu parmezan

21 septembrie 2014   Altele

Dacă vrei să renunţi pentru o perioadă la carne sau îţi place mâncarea vegetariană, atunci trebuie să încerci această reţetă.

Ce ai nevoie Pentru omletă: › 4 ouă › 3 linguri de lapte › 1 lingură de făină Pentru umplutură: › ½ tijă de ţelină tăiată cubuleţe › 1 mână de boabe de mazăre din conservă › câteva fâşii de parmezan sau de caşcaval › 1 morcov tăiat mare › 1 ardei gras roşu › 1 mână de boabe de porumb fiert › 2 linguri de unt › 3 linguri de ulei › sare › piper Pentru sos: › 2 linguri smântână › pătrunjel tocat

Pui untul în tigaie, apoi torni şi uleiul. Laşi să se încingă şi sotezi ţelina şi morcovul până se înmoaie puţin, apoi asezonezi cu sare şi piper. Adaugi ardeiul tăiat cubuleţe şi mai laşi puţin.

Scoţi compoziţia pe o farfurie şi o amesteci cu mazărea şi cu boabele de porumb.

Amesteci smântâna cu pătrunjelul tocat. Baţi ouăle cu laptele şi cu făina.

Amesteci energic, potriveşti de sare şi piper şi coci omleta pe o parte şi pe cealaltă.

O scoţi pe o farfurie. Pui la mijlocul ei amestecul de legume, o îndoi, presari parmezanul sau caşcavalul şi torni sosul de smântână cu pătrunjel. O serveşti caldă, la micul dejun.

Mai multe