Legume gratinate la cuptor

10 iulie 2015   Altele

Am pus o mână de fasole verde, cu nişte cartofi, ou şi brânză, le-am aruncat la cuptor şi am obţinut o delicioasă reţetă de legume gratinate la cuptor. Cum am făcut? Păi nu trebuie decât să urmezi paşii recomandaţi de noi.

Legume gratinate la cuptor - Ce ai nevoie

300 g cartofi fierţi 250 g fasole verde sare 5 ouă 2 roşii 2 cepe 2 linguri ulei 3 linguri ketchup piper 200 ml smântână 150 g brânză

Legume gratinate la cuptor - Cum se prepară

Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se taie felii potrivit de groase. Fasolea verde se curăţă, se taie jumătate dacă este mai mare, se opăreşte în apă clocotită cu sare, după care se scurge şi se lasă să se răcească. Se fierb trei ouă tari, se curăţă de coajă şi se taie împreună cu roşiile felii potrivit de groase. Ceapa se taie felii subţiri şi se călesc puţin în uleiul încins. Se pune ceapa cu ulei cu tot pe fundul unui vas termorezistent, se aşază pestea ea felii de cartofi, se condimentează cu sare, se aşază jumătate din roşiile tăiate felii şi ouăle. Se stropeşte totul cu ketchup, se adaugă fasolea verde şi feliile de roşii rămase. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se toarnă smântâna amestecată cu două ouă, se presară brânza rasă şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 190° C pentru 25-30 de minute. Aşa obţii cele mai bune legume gratinate la cuptor.

Mai multe