Legume la cuptor cu năut
Pentru postpoţi încerca un fel de mâncare uşor - legumele la cuptor cu năut şi coriandru. Iata reţeta!
3 dovlecei,tăiaţi felii groase
1 vânătă, tăiată bucăţele de grosimea degetului3 căţei de usturoi, tocaţi
2 ardei roşii, tăiaţi bucăţi
2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
1 ceapă, tocată
1 lingură coriandru
4 linguri ulei
1 conservă x 400 g roşii în bulion
1 conservă x 400 g năut, scurs şi uscat
1 legătură de coriandru, tocat mare
sare
piper
ulei de măsline pentru servit
Cum prepari legume la cuptor cu năut
Încălzeşti cuptorul la 220 grade C. Pui toate legumele, cu excepţia roşiilor şi năutului într-o tavă mare de cuptor, într-un un singur strat, presari coriandru, cea mai mare parte din ulei, asezonezi cu sare şi piper. Dai la cuptor pentru 45 minute, amestecându-le o dată sau de două ori până când se rumenesc pe margini.
Reduci focul, adaugi roşiile şi năutul şi mai ţii câteva minute. Asezonezi după gust, stropeşti cu ulei de măsline, şi presari coriandru tocat.
Sursa: https://www.bbcgoodfood.com/