Legume la tigaie

13 august 2014   Altele

Să fie roşii, verzi sau galbeni? Ca mâncarea să iasă şi mai bună, şi mai aspectuoasă, îţi sugerăm să foloseşti ardei de toate culorile. Familia va fi impresionată de rezultat!

Ingrediente

1 kg conopidă 3-4 roşii 2 cepe 2 ardei graşi roşii 2 ardei iuţi 1 legătură pătrunjel sare ulei

Mod de preparare

Conopida se fierbe în apă cu sare, se desface în bucheţele şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei.

Roşiile se ţin câteva secunde în apă clocotită pentru a îndepărta cu uşurinţă pieliţa, se toacă mărunt şi se pun peste ceapa călită. La fel se procedează cu ardeii graşi şi cu cei iuţi.

Se adaugă verdeaţa tocată mărunt, conopida, sare şi se lasă la foc domol până când scade. Mâncarea se serveşte caldă sau rece.

sursa foto: Photoland

Mai multe