Legume mexicane cu piept de pui
Nu sunt un fan al mâncării mexicane. Ba chiar deloc. Şi asta din cauza iuţimii acesteia, inevitabilă în foarte multe feluri de mâncare specifice acestei bucătării. Dar, pentru că pot renunţa la unele ingrediente iuţi şi pot „regla“ altele după gustul meu, m-am gândit să prepar în această seară aceste legume mexicane cu piept de pui.
Legume mexicane cu piept de pui - Ingrediente (4 porţii)
2 piepţi de pui fără oase şi fără pieliţă 1 linguriţă pudră de chili 1/2 linguriţă paprika 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper 2 linguriţe ulei de măsline 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 ardei roşu gras mare, tocat 2 căni boabe fierte de porumb 1/2 cană apă sucul de la o limetă 1/2 cană brânză mai dură gen parmezan, eventual iute 1 ardei iute, tăiat subţire 1/4 cimbru 1/2 cană fasole mexicană fiartă
Legume mexicane cu piept de pui - Mod de preparare
Într-un vas mic, amesteci pudra de chili, paprika, sarea şi piperul. Presari pe ambele părţi ale piepţilor de pui.
Într-un vas termorezistent încingi o linguriţă de ulei la flacără medie. Adaugi piepţii de pui şi sotezi pe ambele părţi până se pătrund, cam 6 minute. Transferă pe o farfurie şi acoperă.
Adaugă încă o linguriţă de ulei în vas împreună cu usturoiul tocat şi ardeiul gras. Sotează până când usturoiul capătă o culoare plăcută, nu mai mult de 1 minut. Apoi adaugi porumbul şi fasolea fiartă. Laşi pe foc până se pătrunde porumbul.
Pune puiul la loc în vas. Adaugi apa şi zeama de limetă peste pui. Lasă 3 minute. Presară brânza şi mai bagă la cuptor până se topeşte brânza.
Scoate din cuptor şi presari deasupra ardeiul iute şi cimbrul. Serveşti cu felii de limetă.