Macaroane cu sos cremos de brânză

17 august 2018   Altele

O reţetă la care vei folosi puţine ingrediente, dar extrem de gustoase împreună. Poţi servi aceste macaroane ca fel principal de mâncare sau ca garnitură ori aperitiv la mesele festive. Ai nevoie de brânză cedar, cea care dă un gust deosebit pastelor. Iată ingredientele de care ai nevoie: 1 cană de firimituri de pâine sau pesmet 2 linguri ulei de măsline sare piper boia afumată un sfert de pachet de unt o lingură de unt 2 căni de lapte 2 căni de brânză cedar 1 pachet de paste

Într-o tigaie mare, pune firimiturile de pâine şi jumătate de lingură de ulei de măsline, sare şi piper şi lasă-le să devină aurii, adică în jur de cinci minute.

Adaugă boia şi mai lasă câteva minute pe foc. Scoate-le pe o farfurie şi lasă-le la răcit.

Într-o cratiţă, adaugă untul iar după ce acesta se topeşte, pune făina, sarea şi piperul şi amestecă până făina este gătită. Adaugă laptele şi lasă sosul să se îngroaşe. După ce s-a îngroşat, ia cratiţa de pe foc şi adaugă brânza. Amestecă totul astfel încât brânza să se topească.

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet şi pune-le peste sos. Adaugă firimiturile de pâine sau pesmetul şi pune totul la cuptorul pentru 10-15 minute. Serveşte cu pătrunjel.

Sursa: myrecipes.com

myrecipes.com

Mai multe