Macrou în sos picant

30 septembrie 2014   Altele

Poţi mânca peştele şi altfel decât prăjit sau la cuptor. Ce zici de această reţetă de macrou în sos picant?

Ingrediente

4 bucăţi macrou mai mic 2 cepe 4 căţei usturoi 1 pahar vin alb 2 linguri ulei 4 linguri pastă de tomate 1 linguriţă boia iute 1 lămâie sare piper

Mod de preparare

Se curăţă macroul de intestine, se îndepărtează capetele, se spală bine şi se taie în două pe orizontală. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul, se căleşte ceapa şi se toarnă vinul şi un pahar cu apă.

Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă pasta de tomate, boiaua, sare şi piper şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă peştele, încă un pahar de apă şi se mai lasă la fiert 10 minute. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă usturoiul pisat. Se serveşte cald, alături de felii de lămâie, dar este delicios şi rece.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe