Mălai copt cu dovleac

15 martie 2016   Altele

Prazul şi saramura de pui, în care gospodina „scăpă“ şi un păhărel de ţuică, legumele de tot felul, mămăliga şi pâinea făcută la ţest, ciorbele colorate şi aromate din belşug cu leuştean - toate te duc cu gândul la un loc binecuvântat de Dumnezeu: Oltenia! Aici, în bucătăria oltenilor, oameni aprigi şi duioşi, „vrusei“ să te duc azi. Această reţetă inedită de mălai copt cu dovleac îţi va plăcea cu siguranţă!

Mălai copt cu dovleac (6 porţii)

mălai pentru mămăligă ½ dovleac copt 2-3 linguri de făină 2-3 ouă unt zahăr, după gust miere sau gem

Mălai copt cu dovleac - Mod de preparare

Faci, în tuci, o mămăligă mai puţin sărată şi ceva mai moale. Când este gata, o răstorni în alt vas şi o laşi la răcit. Când s-a răcorit, o zdrobeşti cu o furculiţă, adaugi dovleacul copt şi pisat, ouăle bătute bine, făina, zahărul şi amesteci ingredientele. Separat ungi o tavă rotundă cu unt şi tapetezi cu făină, torni compoziţia şi o dai la cuptor pentru 30-35 de minute. Prăjitura este gata când s-a rumenit frumos pe deasupra. O poţi pudra cu zahăr şi, de asemenea, o poţi mânca unsă cu gem sau cu miere.

Mai multe