Mâncare de ardei cu carne de porc
Ştiai că ardeii, consideraţi un adevărat aliment-medicament, conţin capsaicină, un anticoagulant eficient care ajută la prevenirea infarctului miocardic şi a accidentului vascular cerebral? De asemenea, au în compoziţie şi licopen, un caretonoid care previne cancerul de prostată şi de col uterin, precum şi pe cel de colon sau cel pulmonar. Studiile au arătat că cei care mănâncă foarte mulţi ardei, şi mai ales din cei iuţi, sunt chinezii, care au mai puţine şanse de a face cancer pulmonar. Se pare că ei sunt şi cei mai mari fumători.
Ingrediente
2 cotlete porc fără os 3 cepe roşii 5 roşii 3 căţei de usturoi 3 ardei graşi 100 ml vin roşu sare piper 1-2 linguri ulei 50 g caşcaval ras
Mod de preparare
Tai cotletele cubuleţe, le dai cu sare şi piper şi le ţii la frigider 1 oră. Pui uleiul într-o tavă şi aşezi cepele tăiate julien, usturoiul zdrobit, ardeii graşi tăiaţi fâşii, carnea şi torni vinul, apoi acoperi cu folie de aluminiu şi dai la cuptor 50 de minute.
Între timp, opăreşti roşiile, le descojeşti, apoi le zdrobeşti cu o furculiţă şi le pui la fiert până scade uşor sosul. Ca să obţii un sos fin, le treci prin blender, apoi printr-o sită. Scoţi folia, torni sosul, sare şi piper după gust şi mai ţii până când carnea este bine făcută. Serveşti, dacă vrei, cu caşcaval.