Mâncare de conopidă cu cartofi
Această mâncare de conopidă cu cartofi are nevoie şi de o legătură de mărar. El este originar din Asia Centrală, este o plantă anuală de la care se folosesc atât seminţele, cât şi partea aeriană, proaspătă sau uscată. Mărarul are un gust dulce aromat, intermediar între anason şi chimen. În Europa, este utilizat îndeosebi la mutăruti, la preparate de peşte şi la prepararea unor oţeturi aromate cu ierburi.
Mâncare de conopidă cu cartofi - Ingrediente (3 porţii)
1 conopidă 3 cartofi 6 roşii 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper 2 linguri ulei
Mâncare de conopidă cu cartofi - Mod de preparare
Rupi conopida bucheţele, le speli sub jet de apă şi le pui la fiert în apă cu sare. Le ţii până se înmoaie uşor, cam 6 minute după ce începe apa să clocotească, şi le scurgi. Cartofii îi tai cuburi şi îi fierbi şi pe ei în apă cu sare.
Încingi uleiul şi căleşti ceapa până când devine sticloasă, adaugi usturoiul feliat, conopida şi cartofii, presari sare şi piper şi laşi 10 minute. Pui roşiile tăiate felii, acoperi şi laşi să scadă puţin sosul. Opreşti focul şi presari mărarul şi pătrunjelul mărunţite.
Mâncare de vită cu cartofi noi