Mâncare de fasole cu carne şi sos de roşii
O mâncare săţioasă şi delicioasă în acelaşi timp. Nu ai cum să dai greş când prepari o mâncare de fasole cu carne şi sos de roşii.
De ce ai nevoie pentru mâncare de fasole cu carne şi sos de roşii
2 linguri ulei
1 ceapă
½ ţelină
1 morcov
sare, după gust
300 g carne tocată de porc
100 g bacon
2-3 crenguţe de cimbru
1 ardei iute
3 căţei de usturoi
500 g cartofi
400 g fasole fiartă
500 ml suc de roşii
100 ml apă
2 frunze de dafin
pătrunjel
½ de lămâie
Cum se prepară mâncarea de fasole cu carne şi sos de roşii
Încingi uleiul şi căleşti ceapa, ţelina şi morcovul tocate. Le laşi până când se înmoaie uşor. Adaugi carnea şi baconul tocat şi amesteci până scade zeama lăsată. Adaugi cartofii tăiaţi bucăţi, apa, sucul de roşii, ardeiul iute tocat, căţeii de usturoi pisaţi, frunzele de dafin, fasolea, cimbrul, sare după gust. Laşi să fiarbă până scade sosul, apoi torni zeama de lămâie şi presari pătrunjel tocat.