Mâncare de fasole verde

17 iunie 2017   Altele

Preparatele cu fasole verde pot fi absolut delicioase vara asta. În plus, condimentele potrivite le sporesc savoarea.

Ingrediente

600 g piept de curcan sare piper 1 ceapă 50 ml ulei 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă boia de ardei dulce 1/2 linguriţă chimen măcinat 500 ml supă de pui 300 g fasole verde, spălată şi curăţată 1 linguriţă maghiran uscat 1 praz, partea albă 2-3 căţei usturoi

Mod de preparare

Speli pieptul de curcan, îl tai bucăţi şi-l condimentezi cu sare şi piper, după gust. Cureţi ceapa, prazul, usturoiul, le tai şi le căleşti în uleiul încins. Adaugi peste ceapă carnea cu pasta de tomate şi laşi să se prăjească puţin, amestecând din când în când. Presari boiaua, torni supa, adaugi chimenul şi le laşi să fiarbă, la foc mic, până este totul pătruns.

Pui fasolea şi o fierbi până se înmoaie şi scade sosul. Condimentezi cu sare, piper, după gust, şi cu maghiran.

Foto: Profimedia

Mai multe