Mâncare de mazăre cu pui
7 august 2016
Altele
Secretele uneia dintre mâncărurile mele preferate, încă din copilărie, vi le împărtpşesc şi vouă.
Ingrediente 1 piept de pui şi 2 pulpe de pui 3 cepe medii 1 morcov mare 1 kg mazăre 1 foaie de dafin 3 linguri pastă de tomate 3 linguri ulei mărar sare piper
Mod de preparare
Porţionezi carnea, o speli şi o usuci pe prosoape absorbante. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Speli morcovul şi îl tai rondele. Încingi uleiul şi prăjeşti bucăţile de carne. Adaugi ceapa şi morcovul şi căleşti câteva minute.
Acoperi cu apă, pui foaia de dafin şi laşi să fiarbă 15 minute, apoi adaugi mazărea şi laşi să fiarbă până scade sosul. Pui pasta de tomate, condimentezi cu sare şi piper şi mai laşi pe foc 10 minute.
La final, adaugi mărar tocat fin.